Kristian Ulriksens treningstips til hvordan løpemilen på mellom 40 og 50 minutter.

Løpekometen: Slik finner du formen til mila i sommer

Nord-Norges beste maratonløper Kristian Ulriksen trener beinhardt mot Berlin Maraton og Midnight Sun Maraton denne løpesesongen.

Parallelt er han trener i Tromsø Løpeklubb, og drives av å få andre løpere til å bli en bedre utgave av seg selv – og få ut sine fulle potensial.

Dette bør du huske på

Dersom du er en av dem som drømmer om å ta steg på mila – og vil nå nye rekorder, har Ulriksen følgende råd til deg:

-Du bør ta én dag av gangen, men sørge for å trene regelmessig, sier 30-åringen.

Mange er motivert i perioder, men opplever lengre opphold hvor dørstokkmila blir lengre.

-Det er bedre å trene mange uker på rad, enn mye én uke og sofaen neste uke, forklarer han.

Treningsprogram for supermosjonisten

Vi har utfordret Ulriksen til å lage et treningsprogram for deg som drømmer om å løpe mila mellom 40 og 50 minutter.

Treningsopplegget er et ukesprogram for fem uker:

 • En rolig tur på 90-120 minutter
 • En økt med kort intervall med litt raskere fart enn det man skal løpe 10 km på
 • En økt med 30 minutter sammenhengende moderat
 • Tre økter med rolig trening 30-45 minutter: Pratetempo
 • Hviledag

Les også: Ulriksens treningsprogram

Derfor bør du fokusere på kosthold

Ulriksen er opptatt av å understreke at treningen i seg selv bare utgjør en liten del av mirakelkuren. For å oppnå framgang har han erfart at fokus på kosthold og hvile er vitalt.

– Kosthold, hvile og restitusjon betyr mer enn folk forstår. Forskjellen mellom greie resultater og stor framgang ligger nettopp her, forklarer Ulriksen.

De fleste opplever belastningsskader og slitasje når treningsmengdene øker.

– Mangel på søvn og dårlig kosthold er ofte grunnen til sykdom og skader. Det finnes mange som trener bra, men ikke alle har kontroll på helheten. Her ligger det et enormt forbedringspotensiale hos de aller fleste, sier han.

Begynte med Olivita

Denne vinteren har han forsøkt Olivita for første gang for å sikre at han har nok vitamin D og omega-3.

– Det har gitt meg mer energi. Det føles ut som man får en boost etter jeg tar det morgenen, og har hjulpet meg spesielt godt i perioden uten sol.

I tillegg kjenner han på kroppen at den responderer godt.

-Kroppen føles mer mobil. Den er mindre støl og mørbanka etter tøffe treningsøkter. I tillegg opplever jeg at jeg får bedre kvalitet på søvnen min, sier Kristian Ulriksen.

Les også: Dette er Olivita


 Tilbud akkurat nå

50 % på ditt første kjøp

Gjelder valgfritt 2 måneders abonnement

Hjem

«Etter jeg begynte å drikke Olivita hver morgen gikk kolesterolet ned fra 7,8 til 5,7 i løpet av noen måneder».

Laila Bjørnæs (74)

Laila Bjørnæs bruker Olivita for kolesterolet sitt

Olivita er et omega-3 kosttilskudd laget av omega-3 fra selolje,vitamin-D og antioksidanter fra kaldpresset olivenolje. Olivita er et norsk patentert produkt og er et resultat av 20 års forskning med 9 kliniske studier på mer enn 1 200 personer.

 • For å kjenne effekten av Olivita anbefales det å bruke oljen regelmessig i minimum 2 måneder. Prøv den i dag til 1/2 pris. Gjelder valgfritt 2 måneders abonnement (3. enheter).
 • NB: En variant tilsvarer 3 enheter som er en 2. mnd dose.
 • Ved bestilling av vårt prøvetilbud på Olivita 2 mnd. abonnement, vil du få tilsendt 2 måneders forbruk (3 enheter) til kr. 249,- + kr. 45,- i frakt. Totalt kr. 294,-. Normal pris er kr. 498,- + kr. 45,- i frakt. Totalt kr. 543,-

  Abonnement kan sies opp fortløpende og oppsigelsen vil tre i kraft med øyeblikkelig virkning. Unntaket er når varer er sendt fra oss som leverandør, normalt inntil 10 virkedager før du skal motta neste levering. Du forplikter deg derfor til å motta og betale for denne leveransen.

  Som abonnement får du faste forsendelser hver 2 måned for kun kr. 271,5,- per måned (totalt kr. 543,-) – inkl. frakt.

  Abonnementet kan endres når du vil. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det.

  Du må være minst 18 år for å kunne foreta kjøp av varer med betaling av faktura.

  Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer som du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert.
  Originalkravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett. Dette er da en reklamasjon.

  Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per person. Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

  Du får den aller beste kundeservice!
  Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 464 33 000 alle hverdager mellom klokken 08.30 og 15.45. Du kan også sende en mail til post@olivita.com

  Olivita AS stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice via post@olivita.com

  Vi ønsker deg en trygg og sikker handel!

  Vennlig hilsen Olivita AS