Gå til innhold
Selolje inneholder mye av omega-3 fettsyren DPAMichael Porterman

Selolje sammenlignet med fiskeolje. Hva er forskjellen?

Selolje har høyere innhold av omega-3 fettsyren DPA enn fiskeolje

Det totale innholdet av omega-3 fettsyrer er svært likt i selolje og fiskeoljer.

Den helsemessige forskjellen mellom disse oljene antas å være forårsaket av et mye høyere innhold av omega-3 fettsyren DPA i selolje enn i fiskeolje.

Selolje inneholder 4-6% av omega-3 fettsyren DPA.

Det har vært hevdet at omtrent 1/3 av helseeffektene fra omega-3 kan tilskrives effektene av omega-3 fettsyren DPA.

Omega-3 fettsyren DPA har sitt utspring fra en annen omega-3 fettsyre EPA. Den finnes likevel i kun små mengder i fiskeolje i motsetning til relativt rikelige mengder i selolje.

Omega-3 fettsyrene fra selolje tas bedre opp i kroppen sammenlignet med fiskeolje

Det som særpreger sjøpattedyr, eller gjør de forskjellig fra fisk, er at omega-3 fettsyrene er bundet til fettstoffene (triglyserider -TG) på en forskjellig måte.

Under fordøyelsen blir fettsyrene frigjort fra fettstoffene av enzymer.

Det har vært spekulert i om lokaliseringen av omega-3 fettsyrene i fettstoffene kan være en årsak til at omega-3 fettsyrene tas opp i blodet mer effektivt i fra selolje enn i fiskeoljer.

Omega-3 fra sel hindrer utvikling av hjerneslag, åreforkalkning og hjerteinfarkt

Gunstig effekt på blodplater

Omega-3 fettsyren DPA skiller seg spesielt fra de to andre fettsyrene, EPA og DHA, ved at den har svært gunstige effekter på blodplater.

DPA fettsyren hemmer aktivering av blodplatene. Det vil si den gjør blodplatene mindre klebrige og hindrer at de klumper seg sammen.

Blodplater er helt nødvendig for å stoppe blødninger, men de er også svært betennelsesfremmende og spiller en viktig rolle i utviklingen av åreforkalkning, hjerneslag og hjerteinfarkt.

DPA-fettsyrens effekt på blodplatene er derfor av stor viktighet, dette innebærer at DPA antagelig er det viktigste stoffet i selolje. DPA fettsyren bidrar til mindre klebrige og aktive blodplater. Dette leder igjen til at selolje hemmer utviklingen av åreforkalkning og hjerneslag.

Les også: Om Olivita -Livets olje-
Les også: Dette bør du vite om kolesterol og statiner
Les også: Antioksidanter beskytter omega-3 fettsyrene i seloljen. • Kun kr. 329,- Motta deretter 3 enheter annenhver måned til kr. 198,- per enhet. Ingen bindingstid.
 • Har du ikke e-post? Bestill via telefon 464 33 000 (man-fre 08.30-16.00)
 • NB: En variant tilsvarer 3 enheter som er en 2. mnd dose basert på et gjennomsnittlig forbruk.
 • Ved bestilling av vårt introduksjonstilbud på Olivita "2 mnd. dose, fast levering", vil du få tilsendt 3 enheter (som utgjør et gjennomsnittlig 2 måneders forbruk) til kr. 264,- + kr. 65,- i frakt. Totalt kr. 329,-. Normal pris er kr. 528,- + kr. 65,- i frakt. Totalt kr. 593,-

  Ved bruk av anbefalt dagsdose 15 ml varer 3 enheter flytende i 50 dager. 2 mnd. dosen er basert på et gjennomsnittlig kundekonsum. Hvis ønskelig kan forsendelsene endres fra hver 8. uke til hver 6 uke. Ved bruk av 12,5 ml varer 3 enheter flytende i 60 dager.

  Abonnement kan sies opp fortløpende og oppsigelsen vil tre i kraft med øyeblikkelig virkning. Unntaket er når varer er sendt fra oss som leverandør, normalt inntil 10 virkedager før du skal motta neste levering. Du forplikter deg derfor til å motta og betale for denne leveransen.

  Som abonnement får du faste forsendelser hver 2 måned for kun kr. 296,5,- per måned (totalt kr. 593,-) – inkl. frakt.

  Abonnementet kan endres når du vil. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det.

  Du må være minst 18 år for å kunne foreta kjøp av varer med betaling av faktura.

  Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer som du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert.

  Originalkravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett. Dette er da en reklamasjon.

  Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per person. Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

  Du får den aller beste kundeservice!

  Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 464 33 000 alle hverdager mellom klokken 08.30 og 15.45. Du kan også sende en mail til post@olivita.com

  Olivita AS stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice via post@olivita.com

  Vi ønsker deg en trygg og sikker handel!

  Vennlig hilsen Olivita AS

 • Må avkrysses slik at vi vet at du er en ekte person.

«Allerede etter bare noen få måneder begynte jeg å kjenne bedringer»

– Laila Bjørnæs (74) –

Anna Reiersen“Det tok et halvt år før Olivita ga skikkelig effekt”

– Anna Reiersen (87) –

Godkjente helsepåstander

EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnår ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.

Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler. Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler.

Olivita er et omega-3 kosttilskudd laget av omega-3 fra selolje, vitamin-D og antioksidanter fra kaldpresset olivenolje. Olivita er et norskpatentert produkt.

Hjem Olivita omega-3 kosttilskudd