Gå til innhold
Selolje og olivenolje har meget gode helsegevinster hvis du blander de sammen.

Selolje og olivenolje. Hva er helseeffektene sammen?

Selolje blandet med olivenolje er helsefremmende. Selolje og olivenolje er to helsebringende oljer hver for seg, men skjer hvis man blander disse to oljene?

For å få svar på dette må man gå tilbake til forskningsmiljøet ved Universitetet i Tromsø på slutten av 1980 tallet.

Her ble det gjort studier på ulike omega-3 oljers effekt på menneskers helse.

Kliniske studier på mennesker

I kliniske studier på friske mennesker fant Bjarne Østerud og Edel O. Elvevoll positive effekter relatert til hjerte-karsykdom på inntak av tran, men dårligere effekter med oppkonsentrerte omega-3 fettsyrer.

Studiene viste at det finnes en rekke andre komponenter i marine oljer, enn omega-3 fettsyrer, som er viktige for beskyttelsen mot hjerte- og karsykdom.

Rensing av selolje fjerner antioksidanter

Rensingen av oljene for miljøgifter fører til at viktige helsebringende komponenter som finnes fra naturens side i de marine oljene også fjernes.

Dette fikk Østerud og Elvevoll indirekte bekreftet ved å vise at urenset olje fra hvalspekk hadde høyt innhold av antioksidanter og antibetennelsesprodukter. Komponenter som gjør naturlig sjømat så sunt.

Dette var indikasjoner på at det er andre komponenter i tillegg til omega-3 fettsyrene som gjør naturlige marine oljer så sunne for helsen.

Antioksidantene i olivenoljen beskytter omega-3 fettsyrene i seloljen

For å gjenskape en kunstig kaldpresset marin olje med samme helseegenskaper som kaldpresset hvalolje kombinerte de raffinert selolje med kaldpresset olivenolje, meget rik på antioksidanter.

Selolje blandet med olivenolje viste fantastiske helsegevinster

Kombinasjonen av selolje og olivenolje viste seg i en klinisk studie på mennesker å gi betydelige positive helseeffekter sammenlignet med marine oljer som ikke inneholdt antioksidanter:

 1. Reduksjon i markør for betennelse
 2. Økning i det gode kolesterol (HDL-kolesterol)
 3. Reduksjon i en annen betennelsesmarkør (monocyte chemotactic protein-1 = MCP-1) som er viktig i utviklingen av åreforkalkning
Tilbud akkurat nå - Prøv Olivita til 1/2 pris

I et senere forsøk med mus ble det vist at selolje blandet med olivenolje reduserte utvikling av åreforkalkning med 57 % sammenlignet med 27 % med kun selolje, og 17 % for et konsentrat av omega-3 fettsyrer.

Resultatene var så unike at Østerud og Elveoll fikk patent på studieresultatene i 2002 og utviklingen av omega-3 produktet Olivita var et faktum i 2006.

En annen meget positiv effekt ved å tilsette olivenolje til seloljen er at antioksidantene beskytter omega-3 fettsyrene fra å oksidere.

Sagt med andre ord; seloljen holder seg fersk (ikke harsk), mye lengre enn omega-3 kosttilskudd uten slike mengder tilsatte antioksidanter.

Tilbakemeldinger fra brukere av Olivita

Ved at selolje blandet med olivenolje reduserer betennelsemarkører i kroppen så betyr dette at personer med smerter knyttet til inflammasjon i kroppen har stor sannsynlighet for å oppleve en bedring.

Dette gjelder spesielt knyttet til leddsmerter (Rheumatoid arthritt, Bechterev, slitasjegikt (artrose) og autoimmune sykdommer som feks. psoriasis og fibromyalgi).

I tillegg har Olivita fått stadige tilbakemeldinger på at den generelle kroppsfølelsen er blitt bedre etter inntak av Olivita. Mange hevder de ikke har vært forkjølet eller har hatt influensa siden de begynte med Olivita.

Les også:
Lise Lockhart slet med betennelse og leddsmerter

Kari Durbeck slet med artrose

Oddbjørg Kraknes reduserte leddsmertene og kolesterolet

Tilbud akkurat nå - Prøv Olivita til 1/2 pris

Les også:
Derfor får du leddsmerter.

Slik virker Olivita på leddsmerter og artrose.

Slik får du effekt av omega-3 tilskudd.

Dette bør du tenke på når du velger omega-3 tilskudd.

Olivenoljen – en antioksidant med fantastiske egenskaper.

Om antioksidanten Oleocanthal som er i Olivita

Merknad fra Olivita AS:
* Det å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten har vist seg å senke/redusere kolesterolkonsentrasjonen i blodet. En høy kolesterolkonsentrasjon er en risikofaktor for utviklingen av koronar hjertesykdom.
* Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler
* Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoffer i blodet mot oksidativt stress • Gjelder valgfri 2 mnd. dose, fast levering hver 2 mnd. (3 enheter tilsvarer et gj.snittlig kundekonsum på 2 mnd.). Ordinært 528,- + kr. 65 i frakt, totalt kr. 593,-. Nå 264,- + kr. 65 i frakt, totalt kr. 329,-. Ingen bindingstid. Betal når varen er mottatt. Effekt kan kjennes etter alt fra 2 uker til 6 måneder.
 • Har du ikke e-post? Bestill via telefon 464 33 000 (man-fre 08.30-16.00)
 • NB: En variant tilsvarer 3 enheter som er en 2. mnd dose basert på et gjennomsnittlig forbruk.
 • Ved bestilling av vårt introduksjonstilbud på Olivita "2 mnd. dose, fast levering", vil du få tilsendt 3 enheter (som utgjør et gjennomsnittlig 2 måneders forbruk) til kr. 264,- + kr. 65,- i frakt. Totalt kr. 329,-. Normal pris er kr. 528,- + kr. 65,- i frakt. Totalt kr. 593,-

  Ved bruk av anbefalt dagsdose 15 ml varer 3 enheter flytende i 50 dager. 2 mnd. dosen er basert på et gjennomsnittlig kundekosum. Hvis ønskelig kan forsendelsene endres fra hver 8. uke til hver 6 uke. Ved bruk av 12,5 ml varer 3 enheter flytende i 60 dager.

  Abonnement kan sies opp fortløpende og oppsigelsen vil tre i kraft med øyeblikkelig virkning. Unntaket er når varer er sendt fra oss som leverandør, normalt inntil 10 virkedager før du skal motta neste levering. Du forplikter deg derfor til å motta og betale for denne leveransen.

  Som abonnement får du faste forsendelser hver 2 måned for kun kr. 296,5,- per måned (totalt kr. 593,-) – inkl. frakt.

  Abonnementet kan endres når du vil. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det.

  Du må være minst 18 år for å kunne foreta kjøp av varer med betaling av faktura.

  Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer som du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert.

  Originalkravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett. Dette er da en reklamasjon.

  Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per person. Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

  Du får den aller beste kundeservice!

  Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 464 33 000 alle hverdager mellom klokken 08.30 og 15.45. Du kan også sende en mail til post@olivita.com

  Olivita AS stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice via post@olivita.com

  Vi ønsker deg en trygg og sikker handel!

  Vennlig hilsen Olivita AS

 • Må avkrysses slik at vi vet at du er en ekte person.

“Allerede etter bare noen få måneder begynte jeg å kjenne bedringer, nå er leddsmertene helt borte. Kolesterolet mitt gikk også ned fra 7,8 til 5,7”

– Laila Bjørnæs (74) –

Anna Reiersen“Det tok et halvt år før Olivita ga skikkelig effekt, men nå er stivheten i kroppen ubetydelig. Jeg har også tatt ny røntgen av leddene og den viser at jeg er mye bedre”

– Anna Reiersen (87) –

Olivita omega-3 kosttilskudd

Olivita er et omega-3 kosttilskudd laget av omega-3 fra selolje, vitamin-D og antioksidanter fra kaldpresset olivenolje. Olivita er et norskpatentert produkt og et resultat av 20 års forskning med 9 kliniske studier på mer enn 1 200 personer.

Hjem Olivita omega-3 kosttilskudd