Selolje og olivenolje har meget gode helsegevinster hvis du blander de sammen.

Selolje og olivenolje. Hva er helseeffektene sammen?

Selolje og olivenolje er to helsebringende oljer hver for seg. Hva skjer hvis man blander disse to oljene? For å få svar på dette må man gå tilbake til forskningsmiljøet ved Universitetet i Tromsø på slutten av 1980 tallet. Her ble det gjort studier på ulike omega-3 oljers effekt på menneskers helse.

I kliniske studier på friske mennesker fant Bjarne Østerud og Edel O. Elvevoll positive effekter relatert til hjerte-karsykdom på inntak av tran, men dårligere effekter med isolerte og oppkonsentrerte omega-3 fettsyrer.

Studiene viste at det finnes en rekke andre komponenter i marine oljer, enn omega-3 fettsyrer, som er viktige for beskyttelsen mot hjerte- og karsykdom.

Rensing av selolje fjerner antioksidanter

Rensingen av oljene for miljøgifter fører til fjerning av viktige naturlige helsebringende komponenter i de marine oljene. Dette fikk Østerud og Elvevoll indirekte bekreftet ved å vise at urenset olje fra hvalspekk hadde høyt innhold av antioksidanter og antibetennelsesprodukter. Komponenter som gjør naturlig sjømat så sunt.

Antioksidantene i olivenoljen beskytter omega-3 fettsyrene i seloljen

For å gjenskape en kunstig kaldpresset olje med samme helseegenskaper som kaldpresset hvalolje kombinerte de raffinert selolje med kaldpresset olivenolje, meget rik på antioksidanter.

Selolje blandet med olivenolje viste fantastiske helsegevinster

Kombinasjonen av selolje og kaldpresset olivenolje viste seg i en klinisk studie på mennesker å gi betydelige positive helseeffekter:

 1. Reduksjon i markør for betennelse
 2. Økning i det gode kolesterol (HDL-kolesterol)
 3. Reduksjon i en annen betennelsesmarkør (monocyte chemotactic protein-1 = MCP-1) som er viktig i utviklingen av åreforkalkning

I et senere forsøk med mus ble det vist at kombinasjonen av selolje og kaldpresset olivenolje reduserte utvikling av åreforkalkning med 57 % sammenlignet med 27 % med kun selolje, og 17 % for et konsentrat av omega-3 fettsyrer.

Resultatene var så unike at Østerud og Elveoll fikk patent på studieresultatene i 2002 og utviklingen av omega-3 produktet Olivita var et faktum i 2006.

En annen meget positiv effekt ved å tilsette kaldpresset olivenolje til seloljen er at antioksidantene beskytter omega-3 fettsyrene fra å oksidere. Sagt med andre ord; seloljen holder seg fersk, mye lengre enn omega-3 kosttilskudd uten slike mengder tilsatte antioksidanter.

Les også: Olivenoljen – en antioksidant med fantastiske egenskaper.
Les også: Om antioksidanten Oleocanthal som er i Olivita


«Etter noen måneder på Olivita senket kolesterolet seg fra 7,8 til 5,7.»

-Laila Bjørnæs (74)-

Laila Bjørnæs bruker Olivita for kolesterolet sitt

 • For å kjenne effekten av Olivita anbefales det å bruke oljen regelmessig i minimum 2 måneder. Prøv den i dag til 1/2 pris. Gjelder valgfritt 2 måneders abonnement (a` 3 enheter)
 • NB: En variant tilsvarer 3 enheter som er en 2. mnd dose.
 • Ved bestilling av vårt prøvetilbud på Olivita 2 mnd. abonnement, vil du få tilsendt 2 måneders forbruk (3 enheter) til kr. 249,- + kr. 45,- i frakt. Totalt kr. 294,-. Normal pris er kr. 498,- + kr. 45,- i frakt. Totalt kr. 543,-

  Abonnement kan sies opp fortløpende og oppsigelsen vil tre i kraft med øyeblikkelig virkning. Unntaket er når varer er sendt fra oss som leverandør, normalt inntil 10 virkedager før du skal motta neste levering. Du forplikter deg derfor til å motta og betale for denne leveransen.

  Som abonnement får du faste forsendelser hver 2 måned for kun kr. 271,5,- per måned (totalt kr. 543,-) – inkl. frakt.

  Abonnementet kan endres når du vil. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det.

  Du må være minst 18 år for å kunne foreta kjøp av varer med betaling av faktura.

  Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer som du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert.
  Originalkravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett. Dette er da en reklamasjon.

  Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per person. Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

  Du får den aller beste kundeservice!
  Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 464 33 000 alle hverdager mellom klokken 08.30 og 15.45. Du kan også sende en mail til post@olivita.com

  Olivita AS stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice via post@olivita.com

  Vi ønsker deg en trygg og sikker handel!

  Vennlig hilsen Olivita AS