Tromsø Idrettslags finske og fysiske trener Juha-Jaakko Ulvila er mannen som har ansvaret for at TIL-spillerne er i form når fotballsesongen starter opp igjen.

Juha-Jaako Ulvila

App og Olivita skal få TIL i superform

Tromsø Idrettslags finske og fysiske trener Juha-Jaakko Ulvila er mannen som har ansvaret for at TIL-spillerne er i form når fotballsesongen starter opp igjen.

-Hvile og restitusjon er i prinsippet viktigere enn treningen, på bakgrunn av det faktum at utviklingen skjer hovedsakelig i etterkant av treningsøkten, sier Ulvila.

I dette intervjuet forteller han hvordan klubben jobber med trening og kosthold for å ta nye steg.

Tar i bruk app for å ta nye steg

-Når utøverne regelmessig belaster kroppen, vil den i etterkant av fysisk aktivitet tilpasse seg belastningen og forbedre ytelsen. Når vi legger til rikelige med restitusjon, kompenserer kroppen for økt belastning som igjen er med på å øke ytelse hos utøveren, utdyper Ulvila.

Finnen forteller at TIL-laget har tatt i bruk app for å spore status i kroppen til spillerne.

-Sunt og godt kosthold er svært viktig for spillernes restitusjon. Derfor har en kostholdsekspert undervist spillerne i viktigheten av riktig kosthold for kroppens evne til å yte og prestere, samt restituere. I tillegg har vi en app hvor spillerne rapporterer hvordan kroppen føles daglig. Med denne appen kan vi spore spillernes restitusjonsstatus – eksempelvis.

Kosthold og Olivita

-Hva betyr omega 3 for idrettsutøvere?

-Omega 3 har mange fordeler for utøveren.

-Det som er spesielt viktig er at Olivita påvirker cellene i kroppen positivt, forhindrer betennelse og inflammasjon – og på den måten styrker leddene.

-Forebygging er spesielt viktig i perioder med høy arbeidsbelastning. Derfor spiller Olivita en viktig rolle i det daglig kostholdet til våre spillere.

Les også: Olivita – en viktig del av kostholdet til Tromsø IL.

Fysisk trening integrert i fotballen

-Hvordan forbereder dere laget fysisk foran neste sesong?

-Fysisk trening er ikke en isolert del av fotballen. For meg er fysisk trening en integrert del av den. Alle aktiviteter og handlinger i øvelser er også fysisk trening.

-Eksempelvis i taktiske øvelser tar spilleren hele tiden beslutninger om posisjonering, timing, retning og fart. Hvilken handling er nødvendig i hvilket øyeblikk og i hvilken situasjon? Alt dette er også fysisk trening, slik at vi hovedsakelig forbereder oss fysisk gjennom å spille fotball, forklarer finnen.

 Tilbud akkurat nå

50 % på ditt første kjøp

Gjelder valgfritt 2 måneders abonnement

Hjem

«Etter jeg begynte å drikke Olivita hver morgen gikk kolesterolet ned fra 7,8 til 5,7 i løpet av noen måneder».

Laila Bjørnæs (74)

Laila Bjørnæs bruker Olivita for kolesterolet sitt

Olivita er et omega-3 kosttilskudd laget av omega-3 fra selolje,vitamin-D og antioksidanter fra kaldpresset olivenolje. Olivita er et norsk patentert produkt og er et resultat av 20 års forskning med 9 kliniske studier på mer enn 1 200 personer.

 • For å kjenne effekten av Olivita anbefales det å bruke oljen regelmessig i minimum 2 måneder. Prøv den i dag til 1/2 pris. Gjelder valgfritt 2 måneders abonnement (3. enheter).
 • NB: En variant tilsvarer 3 enheter som er en 2. mnd dose.
 • Ved bestilling av vårt prøvetilbud på Olivita 2 mnd. abonnement, vil du få tilsendt 2 måneders forbruk (3 enheter) til kr. 249,- + kr. 45,- i frakt. Totalt kr. 294,-. Normal pris er kr. 498,- + kr. 45,- i frakt. Totalt kr. 543,-

  Abonnement kan sies opp fortløpende og oppsigelsen vil tre i kraft med øyeblikkelig virkning. Unntaket er når varer er sendt fra oss som leverandør, normalt inntil 10 virkedager før du skal motta neste levering. Du forplikter deg derfor til å motta og betale for denne leveransen.

  Som abonnement får du faste forsendelser hver 2 måned for kun kr. 271,5,- per måned (totalt kr. 543,-) – inkl. frakt.

  Abonnementet kan endres når du vil. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det.

  Du må være minst 18 år for å kunne foreta kjøp av varer med betaling av faktura.

  Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer som du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert.
  Originalkravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett. Dette er da en reklamasjon.

  Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per person. Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

  Du får den aller beste kundeservice!
  Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 464 33 000 alle hverdager mellom klokken 08.30 og 15.45. Du kan også sende en mail til post@olivita.com

  Olivita AS stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice via post@olivita.com

  Vi ønsker deg en trygg og sikker handel!

  Vennlig hilsen Olivita AS