Gå til innhold
Ellinor og Ingvar Johnsen

Ellinor og Ingvar Johnsen

​​​​​​​Oljen endret livet for Ingvar (71) og MS-syke Ellinor (66).

Levde med verk i kroppen

Ellinor Johnsen (66) har levd med verk i kroppen siden 30-årsalderen, mens ektemannen, Ingvar (71), begynte å plages med helsa da ting buttet imot på jobben. Her er historien om hvordan ekteparet snur motgang, blir smidigere i kroppen og får energien tilbake.

Lenge før Ingvar møtte kona, innledet han et kjærlighetsforhold til sjøen. Som seksåring leste han om eventyrere på havet, siden gikk han i lære og ble båtbygger, og etter arbeidstid suste han rundt i racerbåt.

–Det var maritim porno i årevis, ler Ingvar og gløtter lunt over på Ellinor, som har fått holde ut med guttetingene hans i alle år.

Vinden rusket i håret og livet var lett den gang de fant tonen i en åpen sportsbil på vei til Drammen. Den munnrappe regnskapsføreren fra Helgeland, skulle siden få dyrke sin interesse for vin på Vinmonopolet, mens villbassen fra Sagene hoppet av håndverksfaget og ble journalist.

-Det var et lykketreff, forteller han, og snakker om tiden da han etablerte Båtmagasinet. Det ble Norges største båtblad.

Oppturen fortsatte. Han klatret enda et steg på karrierestigen. Men så skjedde noe uventet.

-Jeg var kommunikasjonssjef under Redningsselskapets største omdømmefall. En bitter konflikt som fikk nasjonal omtale, gjorde det vanskelig å jobbe i Redningsselskapet.

Motgangstid

–Det var en tung tid for mange. Jeg sov dårlig og ble fysisk og psykisk uvel, forteller Ingvar. Han spiste og drakk usunt. Vekta økte. Kroppen ble salderingsposten. Da Ingvar var nærmere seksti begynte han å plages med smerter i beina.

–Jeg var gjennomstøl og det var vanskelig å komme i gang om morgenen.

På Vinmonopolet slet Ellinor med sine kroniske betennelser.

–Det var tungt å gå på fliser hele dagen, og jeg fikk mer og mer smerter i leddene.

Redningen kom fra uventet hold

Via jobben fikk Ingvar kjennskap til Olivita, som lager et omega-3 kosttilskudd basert på sel- og olivenolje. Han bestilte abonnement og fikk dermed jevnlige forsendelser med olje i posten.

–Leddene ble smidigere og kroppen føltes bedre, forteller Ellinor, som også ble bedre av allergien sin*.

–Virkningen kommer først etter en tids bruk, forklarer hun og understreker at Olivita er ikke en erstatning for tradisjonell medisin, men et supplement.

–Med smøring til slitte lagre går motoren bedre, smiler Ingvar lunt. Jeg går og løper fem kilometer annenhver morgen. Det hadde jeg aldri klart før.

Et nytt og bedre liv

–Da vi merket at dette hjalp, ble vi inspirert til å endre livsførsel og kosthold. Så vi har ikke smakt alkohol på to år og spiser ikke poteter, men heller mer grønnsaker og havre til frokost.

MS-sykdommen gjør Ellinor avhengig av staver for å holde balansen, så vanlig sykkel er utelukket. Men målsettingen er å sykle fem kilometer om dagen på trimsykkelen.

–Vi har lært at nesten alt nytter. Kommer du deg opp av sofaen, kan du nå langt.

Merknad fra Olivita AS:
* Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler

Andre som også bruker Olivita

Ingerlise Oudenstad

Ingerlise Oudenstad

Ingerlise slet med fibromyalgi.
Allmennlege Hans-Olav Holtermann Eriksen anbefaler Olivita til sine pasienter

Allmennlege Hans-Olav Holtermann Eriksen

Anbefaler Olivita til sine pasienter

Ole Lindbæk

Ole (71) fikk beskjed om at han aldri kunne løpe igjen. Olivita endret alt.