Gå til innhold
Allmennlege Hans-Olav Holtermann Eriksen anbefaler Olivita til sine pasienter

Allmennlege Hans-Olav Holtermann Eriksen

Anbefaler Olivita til sine pasienter

Beriktigelse; Allmennlege Hans Olav Holtermann Eriksen har ikke mottatt honorar eller noen form for ytelse for sitt bidrag i denne artikkelen.

Det er 33 år siden Bjarne Østerud startet forskningen på omega-3-fettsyrer og dets virkning på hjerte- og karsykdommer.

Resultatet ble et patentert omega-3 kosttilskudd kalt Olivita som betyr «Livets olje» på latinsk.

Olivita inneholder omega-3 fra selolje, kaldpresset olivenolje og vitamin D, og motvirker leddplager, betennelsestilstander, er bra for kolesterolet og har god effekt på hjertets normale funksjon*.

Er det derimot et kosttilskudd som er bra nok til å få en anbefaling av legen?

Hans-Olav Holtermann Eriksen er spesialist i allmennmedisin og leder av et team på 10 leger i Balsfjord kommune utenfor Tromsø.

Han har siden våren 2019 tipset pasienter med ugunstig kolesterolprofil, leddplager eller diffuse smerteplager om å teste Olivita, for å se om det gir resultater liknende de fra forskningsstudiene om kosttilskuddet.

Her kan han melde at pasientene er fornøyde.

Ingen quick fix

– De kommer tilbake og beskriver at Olivita virker, men at det krever noen måneders bruk: det er ingen quick fix, sier Eriksen.

Omega-3 fra selolje

Et av virkemidlene i Olivita er seloljen.

Holtermann snakker varmt om effektene av omega-3 fra selolje.

– Selolje er er utvunnet fra spekket på selen, og inneholder blant annet rike mengder av omega-3-fettsyren DPA.

– DPA er en omega-3 fettsyre som har vist seg å være viktig innenfor forebygging av hjerteinfarkt og andre hjerte- og karsykdommer.

Forbyggende mot autoimmune sykdommer

– Selolje kan brukes forebyggende mot autoimmune sykdommer – det vil si lidelser der kroppen selv er «irritert» dvs. betent og tenker at noe er galt, og angriper huden eller leddene.

– Det virker som at profilen til seloljen gjør noe med autoimmune sykdommer og demper den angripende prosessen, forklarer han.

Olivenolje for økt livskvalitet

– Jeg har selv jobbet som lege i Spania fra og til i to år.

– Ved Middelhavet konsumerer de mer alkohol, røyker betydelig mer og har ugunstige tilnærminger til kosthold i forhold til norske forhold.

– Paradoksalt nok viser det seg statistisk at spanjoler lever lengre enn nordmenn, forteller Eriksen

– Årsaken er Middelhavskosten, bestående av mye fisk, grønnsaker og olivenolje.

– Dette er blant annet linket til bedre metabolsk helse. Olivenoljen kan ta mye av æren for dette. Med stoffene oleocanthal og oleacein kan olivenolje bidra til å forebygge kroniske betennelsestilstander og øke inntaket av antioksidanter.

Støttet av forskning

– Det er gjort mange studier på olivenoljes helseeffekter. En forskningsrapport fra 2013 viste at personer som inntok olivenolje, 2 spiseskjeer om dagen, reduserte faren for hjerte- og karsykdom med 30%!

– Olivita har en veldig fin profilsammensetning med  omega-3 fra selolje sammen med antioksidanter fra kaldpresset olivenolje – det er jo perfekt forklarer Eriksen.

Olivita er spesielt bra for kalde nordmenn

– Ut fra de solide resultatene Olivita kan vise til og det faktum at produktet er patentert, vil jeg si det er en type helsekost som folk generelt burde prioritere å innta daglig, innleder allmennlegen.

– Det vil alltid være vanskelig å måle effekt av behandling på diffuse smerter, tretthet eller mørketidsdepresjon.

– At Olivita derimot har betydning for den generelle velværen eller den generelle allmenntilstanden til folk under mørketiden, det tror jeg gjerne, sier Eriksen.

Har Olivita en faktisk effekt?

– Selve Olivita, altså å blande kaldpresset olivenolje med selolje eller sagt med andre ord antioksidanter blandet med omega-3, er i seg selv unikt og kanskje derfor også Olivita er patentert.

– Det burde være interessant for folket flest å bruke Olivita, både som forebygging for hjerte- og karsykdom og for en bedre hverdag.

Anbefaler Olivita til sine pasienter

– Det er et solid produkt, som jeg har fått øynene opp for, og blir å introdusere mer og mer for pasienter som et alternativ, forteller Eriksen.

Forebyggende effekt

For det er nettopp «forebygging» som er nøkkelordet her.

Både selolje og olivenolje har beviste forebyggende effekter på hjerte- og karsykdommer, samt leddplager.

Olivita er et kosttilskudd som virker forebyggende på disse plagene, både i professor Østeruds forskning og fra allmennlege Holtermanns pasienter.

– Vi vet at den norske befolkningen bruker enorme mengder penger på kosttilskudd. Når de først bruker disse pengene, så ville det vært gunstig at de ble brukt på kvalitetsikrede patenterte produkter som Olivita. Et produkt som faktisk kan vise til gode resultater.

– Og personlig så synes jeg også smaken har betydning: den er god og gjør det enklere å ta i hverdagen enn vanlig tran, avslutter Hans-Olav Holtermann Eriksen.

Tilbud akkurat nå - Prøv Olivita til 1/2 pris

Beriktigelse: Holtermann Eriksen har vært undervist av en av forskerne bak produktet Olivita, professor emeritus Bjarne Østerud, ved Universitetet i Tromsø på 1990-tallet. Østerud har bla. fått Kongens Fortjenestemedalje i gull for sitt mangeårige forsker- og undervisningsarbeid.  Det er av respekt for Østeruds forskning og kjennskap til forskningen på Olivita at Holtermann Eriksen ønsker å bidra til økt kunnskap omkring Olivita som produkt. 

*EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Gunstig effekt oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA
*Det å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten har vist seg å senke/redusere kolesterolkonsentrasjonen i blodet. En høy kolesterolkonsentrasjon er en risikofaktor for utviklingen av koronar hjertesykdom.
*Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoffer i blodet mot oksidativt stress.
*Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler

 • Kun kr. 329,- Motta deretter 3 enheter annenhver måned til kr. 198,- per enhet. Ingen bindingstid.
 • Har du ikke e-post? Bestill via telefon 464 33 000 (man-fre 08.30-16.00)
 • NB: En variant tilsvarer 3 enheter som er en 2. mnd dose basert på et gjennomsnittlig forbruk.
 • Ved bestilling av vårt introduksjonstilbud på Olivita "2 mnd. dose, fast levering", vil du få tilsendt 3 enheter (som utgjør et gjennomsnittlig 2 måneders forbruk) til kr. 264,- + kr. 65,- i frakt. Totalt kr. 329,-. Normal pris er kr. 528,- + kr. 65,- i frakt. Totalt kr. 593,-

  Ved bruk av anbefalt dagsdose 15 ml varer 3 enheter flytende i 50 dager. 2 mnd. dosen er basert på et gjennomsnittlig kundekosum. Hvis ønskelig kan forsendelsene endres fra hver 8. uke til hver 6 uke. Ved bruk av 12,5 ml varer 3 enheter flytende i 60 dager.

  Abonnement kan sies opp fortløpende og oppsigelsen vil tre i kraft med øyeblikkelig virkning. Unntaket er når varer er sendt fra oss som leverandør, normalt inntil 10 virkedager før du skal motta neste levering. Du forplikter deg derfor til å motta og betale for denne leveransen.

  Som abonnement får du faste forsendelser hver 2 måned for kun kr. 296,5,- per måned (totalt kr. 593,-) – inkl. frakt.

  Abonnementet kan endres når du vil. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det.

  Du må være minst 18 år for å kunne foreta kjøp av varer med betaling av faktura.

  Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer som du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert.

  Originalkravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett. Dette er da en reklamasjon.

  Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per person. Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

  Du får den aller beste kundeservice!

  Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 464 33 000 alle hverdager mellom klokken 08.30 og 15.45. Du kan også sende en mail til post@olivita.com

  Olivita AS stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice via post@olivita.com

  Vi ønsker deg en trygg og sikker handel!

  Vennlig hilsen Olivita AS

 • Må avkrysses slik at vi vet at du er en ekte person.

«Allerede etter bare noen få måneder begynte jeg å kjenne bedringer»

– Laila Bjørnæs (74) –

Anna Reiersen“Det tok et halvt år før Olivita ga skikkelig effekt”

– Anna Reiersen (87) –

Om Olivita

Olivita er et omega-3 kosttilskudd laget av omega-3 fra selolje, vitamin-D og antioksidanter fra kaldpresset olivenolje. Olivita er et norskpatentert produkt.

Hjem Olivita omega-3 kosttilskudd
Godkjente helsepåstander
EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnås ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.
Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler. Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon. Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon.