Gå til innhold

Kundeservice

Ta kontakt

Bruk gjerne kontaktskjema eller chattefunksjonen nede til høyre.

Telefon: 464 33 000
E-postpost@olivita.com
Post: Postboks 551, 9256 Tromsø
Følg oss på Facebook

Salgsbetingelser

Du finner alle betingelser som involverer kjøp av produkter her

Åpningstider kontor og utsalg

Mandag-fredag: 08:30 – 16:00
Lørdag: 10:00-14:00

Besøk: Grønnegata 78-88, Tromsø (ved Balanse spa)

Olivita kontoret ligger i Grønnegata 82

Vanlige spørsmål

Vi anbefaler flytende olje.

Årsaken til dette er at man får i seg mye mer omega-3, antioksidanter og vitamin D per dagsdose flytende.

En dagsdose (15 ml) flytende olje gir deg ca. 1 800 mg omega-3.

En dagsdose (6 kapsler) gir deg ca. 820 mg omega-3.

Anbefalt dagsdose fra norske helsemyndigheter er 1 100 mg omega-3.

Les gjerne mer her:  Kapsler eller flytende. Hva gir best effekt?

Olivita er et fullgodt omega-3 supplement for gravide. En dagsdose flytende olje gir ca. 1,8 gram omega-3. En dagsdose med kapsler gir ca. 0,7 gram omega-3.

Det kan være vanskelig å få i seg nok vitamin D selv om man spiser feks. fet fisk ukentlig, og særlig i svangerskapet (og ammeperioden) kan det derfor være lurt å få i seg litt ekstra. Olivita inneholder i tillegg til omega-3 20 mg vitamin-D per dagsdose flytende olje og 8 mg vitamin D i en dagsdose kapsler.

Tilskuddet skal ikke erstatte vanlig næringsrik mat.

Det er ikke noen problem med Olivita, diabetikere og sukkeret.

Olivita har en olje som er tilsatt smak av naturlig sitron og en olje som er naturell og smaker mest olivenolje. Mange kunder kjenner en pepperaktig ettersmak når de drikker Olivita. Dette kommer fra olivenoljen og er et tegn på at olivenoljen er rik på antioksidanter. Olivitas olivenolje har et høyt innhold av antioksidanten Oleocanthal.

Sitronutgaven inneholder naturlig sitron og smaker friskt av sitrus.

Vi får stadige tilbakemeldinger fra kunder på at Olivita er overraskende god på smak.

Nei, ved bruk av Olivita får du nok til det daglige inntak av omega-3 og vitamin D.

Tas gjerne i forbindelse med et måltid.

Det kommer av at extra virgin olivenolje stivner i kalde temperaturer. Hvis flasken settes i romtemperatur en stund forsvinner det. Rist gjerne flasken før bruk.

Nei, oljeblandingen er ikke harsk. Den litt stramme ettersmaken du kjenner i halsen skyldes komponenten oleocanthal (en antioksidant) som er i produktets olivenolje. Olivita består av en nøye utvalgt spansk extra virgin olivenolje. Olivenoljen er valgt på grunn av sitt rike innhold av antioksidanter. Antioksidantene beskytter de raffinerte omega-3 fettsyrene i seloljen fra å oksidere. Desto mer pepperaktig smak, desto høyere er innholdet av oleocanthal og desto mer helsebringende er oljen. Oleocanthal betyr «Olive sting» (på engelsk).

Produktene kan oppbevares i skap, kjøleskap eller på kjøkkenbenk. Det viktige er at de ikke blir utsatt for sollys og høye temperaturer.

Flaske: 2 år fra produksjonsdato eller 45 dager etter åpning. Best før dato står på flasken.

Boks:  2 år fra produksjonsdato. Best før dato står på boksen.

Flaske (250 ml): Ca. 16 dager

Boks (120 kapsler): Ca. 20 dager

Olje:

 • Voksne (fra 18 år): 20 μg (mikrogram).
 • Barn (1-11 år): 7,5 μg (mikrogram).

Kapsler:

 • Voksne: 8 μg (mikrogram).

Norske helsemyndigheter minimums- og maksimumsanbefalinger er følgende:

Minimum:     2,5 μg

Maksimum:

Småbarn (1-3 år): 16 μg

Småbarn (3-11 år): 16 μg

Unge (11-18 år): 40 μg

Voksne (fra 18 år): 40 μg

Olivita inneholder vitamin D 3 (kolekalsiferol).

Om kolekalsiferol: Dette er en type D-vitamin som lages av huden når den blir utsatt for sollys og det finnes også i noen matvarer og kan tas som et kosttilskudd. Kolekalsiferiol brukes til å behandle og forhindre vitamin D-mangel og tilhørende sykdommer, inkludert rakitt.

Olje:

15 ml  (ca. 2 spiseskjeer) : 1 350 mg omega-3

Kapsler:

6 kapsler: 600 mg omega-3

Anbefalt daglig inntak av omega-3 vil variere fra individ til individ avhengig av flere faktorer som alder, helsetilstand, antall fiskemåltider i løpet av uken, kosthold, livsstil osv.

Anbefalt daglig inntak av omega-3 fettsyrer varierer fra land til land. Dette er følgende lands ulike omega-3 råd:

Norge:

 • 300–450 gram ren fisk i uken (Kilde: Helsedirektoratet).  De norske helsemyndighetene opererer ikke med en spesifikk anbefaling på anbefalt daglig inntak av omega-3 fettsyrer.

Hvis du spiser mindre enn 2-3 fiskemåltider i uken bør du ta et tilskudd med omega-3.

USA:

 • 500 mg marint omega-3 for voksne (Den amerikanske hjerteforeningen) daglig.
 • 1 600 mg for menn og 1 100 mg for kvinner i alderen 14 år + (National Academy for Medicine)

EU:

 • 250 mg marint omega-3 for friske personer for forebygging av hjerte- og karsykdommer (EFSA)
 • 2000-4000  mg marint omega-3 for personer i risikogruppen (EFSA)

Ved å spise en torskemiddag (150 gram) og en laksemiddag (150 gram) i uken vil anbefalingene fra EFSA for inntak av marint omega-3 være dekket. For å dekke anbefalingene for vitamin D, trengs det derimot et høyere inntak av feit fisk, for eksempel sild.

Olje:

Voksne: 15 ml (ca. 2 spiseskjeer)
11-18 år: 7,5 ml
3-11 år: 5 ml
0-3 år: 2,5 ml

Kapsler:

Voksne: 6 stk.

Kapsler er ikke egnet for barn under 11 år. Vi anbefaler barn under 11 år å ta flytende olje.

Innholdet varierer mellom 12 og 14. Grenseverdiene for totox er 30. Perokside verdiene (PV) er ca. 2,9 og anisidin verdiene (AV) ca. 8. GOEDE (Global Organisation of EPA og DHA Omega-3) har satt grenseverdiene for PV til 5 og AV til 20.

Olivita består av det beste fra inuittdietten og middelhavsdietten. Råvarene er omega-3 fra sel og extra virgin olivenolje, rik på antioksidanter. Omega-3 fra selolje er etterhvert blitt en kostbar råvare på grunn av at etterspørselen er større enn tilbudet.

Vår extra virgin olivenolje er nøye utvalgt på grunn av sitt høye innhold av potente antioksidanter. Olivenoljen kommer fra Spania og er av ypperste extra virgin kvalitet.

I og med at Olivita består av to helsefremmende komponenter, omega-3 fra selolje og extra virgin olivenolje rik på antioksidanter, blir det derfor feil å sammenligne produktene med andre rene omega-3 kosttilskudd prismessig. Det beste måten å sammenligne på er ved å kjenne effekten selv, enten det er på kolesterol1, ledd2 eller generell kroppsfølelse.

Skal man imidlertid legge pris til grunn bør man sammenligne mengden omega-3. Ved inntak av anbefalt daglig dose får du i deg ca:

15 ml olje:   1 350 mg omega-3

Hvorav:

EPA: 365 mg

DHA: 470 mg

DPA: 190 mg

6 kapsler:  600 mg omega-3

Hvorav:

EPA: 160 mg

DHA: 210 mg

DPA: 84 mg

1 Å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet.
2 Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler.

Tilbakemeldinger fra kunder over en rekke år tilsier imidlertid at etter et sted mellom 2 uker og 6 mnd. er den generelle kroppsfølelsen blitt betraktelig bedre etter inntak av Olivita. Blant annet meldes det ofte om mykere ledd. Mange hevder også at de ikke har hatt verken influensa eller forkjølelse siden de begynte med Olivita.

Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler
2 Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon

Nei, seloljen går gjennom en grundig 4-trinns renseprosess før den blir godkjent for humant konsum. Seloljen blir renset ved Fortuna Oils i Kristiansund. Les mer om raffineringsprosessen av selolje her.

Hver oljebatch analyseres og oljen kan spores fra kapsel til råprosess anlegg. Alle leddene i verdikjeden er sertifisert. Det næringsmiddelgodkjente raffineringsanlegget til Fortuna Oils er godkjent i henhold til standarden ISO 9001:2000.

Nei, omega-3 fra fisk har vesentlig mindre innhold av den viktige omega-3 fettsyren DPA som det er rikelig av i selolje. Virkningen som oppnås ved bruk av Olivita oppstår kun ved den riktige balansen av den marine komponenten og olivenoljen. I tillegg finnes det mange typer olivenoljer (extra virgin olivenoljen, virgin olivenolje og olivenolje). Olivita inneholder en spesiell variant av extra virgin olivenolje som inneholder meget potente helsebringende antioksidanter.

Det essensielle er at omega-3 fettsyrene er beskyttet av antioksidantene når de kommer inn i kroppen, så fremt man ikke har et overskudd av antioksidanter i kroppen gjennom kostholdet.

Til tross for dette skal Olivita skal aldri erstatte en variert kost.

Selfangsten er strengt regulert. I dag blir selen stort sett fangstet ved bruk av rifle og en veterinær er med på alle fangstturene for å overvåke og rapportere fangstingen. Den som skal delta i selfangst må ha gjennomgått kurs og bestått de prøver som Fiskeridirektoratet bestemmer. Fangstfolkene må under fangsten utvise den største hensynsfullhet og anvende fangstmetoder som hindrer unødige lidelser for dyrene. Bare skyttere som har bestått særskilt skyteprøve kan skyte sel under fangsten. Ny prøve må avlegges før hver fangstsesong. Prøven avlegges med samme våpen og samme type ammunisjon som skal benyttes under fangsten.

Det er forbudt å drive fangst på:

 • a) andre selarter enn grønlandssel og klappmyss
 • b) voksne klappmysshunner og voksne grønlandssel i ungelegrene
 • c) sel som oppholder seg i sjøen

Loven og føringene i sin helhet kan leses her: «Forskrift om utøvelse av selfangst i Vesterisen og Østisen«

Seloljen kommer fra en bærekraftig selbestand (grønlandssel) nord for Island mellom Grønland og Jan Mayen (Vestisen). Siden 2016 har Olivita AS selolje kommet fra selfangstskuten MS Havsel. Fangstsesongen er 20. mars til 5.mai.

Olivenoljen (extra virgin) kommer fra en av Spanias største olivenoljeprodusenter og er nøye utvalgt ut fra spesifiserte krav og kvalitetsparametre.

Rådfør deg alltid med lege dersom du bruker eller nylig har brukt legemidler, samtidig som du tar Olivita. Dette gjelder også reseptfrie legemidler.

Bruker du Marevan anbefaler vi at du rådfører deg med din fastlege før du begynner med Olivita. Omega-3 generelt sett er blodfortynnende. Skal du opereres må du opplyse din lege og/eller sykehus om at du bruker omega-3 kosttilskudd.


Om selskapet

 • Olivita AS (org.nr. 985 156 719) ble etablert i 2002 og har siden 2006 solgt og markedsført Olivita produktene.
 • Olivita AS har patent og enerett på å produsere Olivita produktene i Norge.

Selskapet har hovedkontor i Tromsø og daglig leder er Børge Robertsen.

E-postborge@olivita.com
Telefon: 916 47 329 / 464 33 000

Affiliate

Er du blogger eller har din egen nettbutikk? Via forhandlernettverket Adrecords kan du markedsføre våre produkter og på provisjon for hver annonse/blogginnlegg som fører til salg.

Registrer deg her via vår affiliatepartner Adrecords

Forhandlere

Vi tilbyr gunstige forhandlerpriser for de som ønsker å selge produktene selv . Forutsetningen er at forhandler har eget organisasjonsnummer.

Fyll ut forhandlerskjemaet så tar vi kontakt

Verveordning

Verv og få et valgfritt produkt. Olivita AS får veldig mange positive tilbakemeldinger fra kunder som føler at Olivita har gitt de en bedre helse.

Våre beste markedsførere er fornøyde kunder som anbefaler Olivita til sine venner, kollegaer og bekjente. Vi ønsker å gjøre stas på dere som anbefaler våre produkter.

For hver verving som resulterer i et kjøp hos Olivita, vil den som vervet motta en ekstra valgfri enhet Olivita ved neste forsendelse. Den enkelte kan verve så mange ganger en selv ønsker.

Verv en venn og få et valgfritt produkt