Gå til innhold
Hvilken olje inneholder mest omega-3? Ved valg av omega-3 kosttilskudd bør du velge omega-3 kosttilskudd som ikke består av omega-3 konsentrater.

Hvilken olje inneholder mest omega-3?

Hvilken olje inneholder mest omega-3 er det mange som lurer på.

Omega-3 fettsyrer er essensielle fettsyrer som kroppen ikke lager selv. Omega-3 må man derfor få tilført gjennom kosttilskudd eller aller helst kosten.

Gode naturlig kilder til omega-3 er fet fisk som:

 • Laks
 • Ørret
 • Sardiner
 • Makrell
 • Ansjos
 • Sild

Om du derimot ikke spiser fet fisk eller spiser lite fet fisk, anbefales et daglig tilskudd av omega-3 fra marine oljekilder og ikke planteoljer da disse inneholder kortkjedete omega-3 fettsyrer som har svært liten biologisk aktivitet.

Mange er opptatt av å finne seg det omega-3 kosttilskuddet som gir høyest dose omega-3 med minst mulig inntak/volum.

Det finnes svært mange omega-3 kosttilskudd med olje som inneholder mye omega-3.

Mange lurer derfor på hvilken olje som inneholder mest omega-3 og hva man bør velge.

Dette bør du vite om olje som inneholder mye omega-3

Omega-3 kosttilskudd som inneholder mye omega-3 fettsyrer er høyst sannsynlig oppkonsentrert, slik at de i noen tilfelle bare består av opptil 90 % rene omega-3 fettsyrer. Dette vil si at de ofte mangler antioksidanter som er så viktige fra naturens side.

Tilbud akkurat nå - Prøv Olivita til 1/2 pris

Olje med mest konsentrert omega-3 har ikke nødvendigvis helsemessige effekter

I kliniske studier på friske mennesker på slutten av 1980-tallet fant forskerne bak Olivita positive effekter relatert til hjerte-karsykdom på inntak av torskeleverolje (tran), men dårligere effekter med omega-3 fettsyre konsentrat (85 % rene)*.

Konsentrater inneholder nesten ikke naturlige antioksidanter

Årsaken til dette er at mange omega-3 produkter mangler antioksidanter.

For å fjerne smak og ikke minst miljøgifter må de marine oljene raffineres før de kan selges til humant konsum.

Dette vil si de går igjennom en prosess som innebærer oppvarming av oljene til høy temperatur (opp mot 200 grader) og en serie av renselsestrinn.

Rensingen av marine oljer fjerner ikke bare smak og miljøgifter.

Rensingen reduserer også innholdet av helsebringende antioksidanter, pigmenter og vitaminer som finnes i den marine oljen fra naturens side.

Studier viste at raffinering av kaldpresset hvalolje førte til at mesteparten av dens helsebringende effekter forsvant.

Tilbud akkurat nå - Prøv Olivita til 1/2 pris

Omega-3 fettsyrer alene har liten helseeffekt

Dette var grunnen til at forskerne bak Olivita på 90-tallet konkluderte med at omega-3 fettsyrer alene har liten helsemessig effekt og trenger antioksidanter for at de skal ha positive helsebringende effekter.

Dette ble bekreftet i en nylig studie hvor de viste at kaldpresset (ikke raffinert) hvalolje reduserte åreforkalkning, mens olje som var renset for antioksidanter ikke hadde noen effekt. På samme måte som raffinert fiskeleverolje manglet helsemessige effekter.

Dette er en av grunnene til at omega-3 kosttilskuddet Olivita består av kaldpresset olivenolje i tillegg til selolje.

Omega-3 fettsyrene bør være beskyttet av naturlige antioksidanter

Kaldpresset olivenolje er nemlig meget rik på antioksidanter.

Antioksidantene bidrar dermed til å gjenskape den raffinerte seloljens naturlige helsefremmende egenskaper, samtidig som omega-3 fettsyrene heller ikke oksideres når de kommer inn i fordøyelsessystemet.

Les også: Slik renses selolje for miljøgifter
Les også: Selolje sammenlignet med fiskeolje – hva er de helsemessige forskjellene?
Les også: Slik får du effekt av omega-3 kosttilskudd
Les også: Olivenolje – en antioksidant med fantastiske egenskaper
Les også: Selolje og olivenolje sammen. Hva er helseeffektene.
*EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. • Kun kr. 329,- Motta deretter 3 enheter annenhver måned til kr. 198,- per enhet. Ingen bindingstid.
 • Har du ikke e-post? Bestill via telefon 464 33 000 (man-fre 08.30-16.00)
 • NB: En variant tilsvarer 3 enheter som er en 2. mnd dose basert på et gjennomsnittlig forbruk.
 • Ved bestilling av vårt introduksjonstilbud på Olivita "2 mnd. dose, fast levering", vil du få tilsendt 3 enheter (som utgjør et gjennomsnittlig 2 måneders forbruk) til kr. 264,- + kr. 65,- i frakt. Totalt kr. 329,-. Normal pris er kr. 528,- + kr. 65,- i frakt. Totalt kr. 593,-

  Ved bruk av anbefalt dagsdose 15 ml varer 3 enheter flytende i 50 dager. 2 mnd. dosen er basert på et gjennomsnittlig kundekonsum. Hvis ønskelig kan forsendelsene endres fra hver 8. uke til hver 6 uke. Ved bruk av 12,5 ml varer 3 enheter flytende i 60 dager.

  Abonnement kan sies opp fortløpende og oppsigelsen vil tre i kraft med øyeblikkelig virkning. Unntaket er når varer er sendt fra oss som leverandør, normalt inntil 10 virkedager før du skal motta neste levering. Du forplikter deg derfor til å motta og betale for denne leveransen.

  Som abonnement får du faste forsendelser hver 2 måned for kun kr. 296,5,- per måned (totalt kr. 593,-) – inkl. frakt.

  Abonnementet kan endres når du vil. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det.

  Du må være minst 18 år for å kunne foreta kjøp av varer med betaling av faktura.

  Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer som du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert.

  Originalkravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett. Dette er da en reklamasjon.

  Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per person. Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

  Du får den aller beste kundeservice!

  Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 464 33 000 alle hverdager mellom klokken 08.30 og 15.45. Du kan også sende en mail til post@olivita.com

  Olivita AS stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice via post@olivita.com

  Vi ønsker deg en trygg og sikker handel!

  Vennlig hilsen Olivita AS

 • Må avkrysses slik at vi vet at du er en ekte person.

«Allerede etter bare noen få måneder begynte jeg å kjenne bedringer»

– Laila Bjørnæs (74) –

Anna Reiersen“Det tok et halvt år før Olivita ga skikkelig effekt”

– Anna Reiersen (87) –

Godkjente helsepåstander

EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon. Den gunstige virkningen oppnår ved et daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.

Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler. Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler.

Olivita er et omega-3 kosttilskudd laget av omega-3 fra selolje, vitamin-D og antioksidanter fra kaldpresset olivenolje. Olivita er et norskpatentert produkt.

Hjem Olivita omega-3 kosttilskudd