Gå til innhold
Selolje og olivenolje har meget gode helsegevinster hvis du blander de sammen.

Hvilke helseeffekter har olivenolje?

Middelhavsbefolkningens hovedkilde til fett er olivenolje

Flere studier har vist at Middelhavsdietten har god helseeffekt.

Det er lavere lavere forekomst av hjerte- og karsykdommer med Middelhavsdietten sammenlignet med den vestlige dietten.

Flere studier har pekt på at det er olivenoljen og dens egenskaper som gjør at Middelhavsdietten har så gode helseeffekter.

Hovedkilden for fett i Middelhavsdietten er olivenolje. I middelhavsbefolkningen er det anslått at hvert individ inntar mellom 25 og 50 ml olivenolje per dag.

Kaldpresset olivenolje er rik på antioksidanter

Studier av befolkningsgrupper så vel som laboratoriestudier har gitt holdepunkt for at inntak av «jomfruolje» (kaldpresset olivenolje) gir gunstige helseeffekter ved flere sykdomstilstander.

Dette skyldes ikke bare det høye nivået av en-umettede fettsyrer, men ikke minst at olivenoljer er rik på antioksidanter som eksempelvis fenolforbindelser.

Det er ca. 230 kjemiske forbindelser i olivenolje.

De viktigste antioksidantene i ”jomfruoljer” er karotener og fenoler inkludert fettløselige og vannløselige fenoler.

Globalt er innholdet av polyfenoler i olivenoljer fra 200 til 1000 mg/kg avhengig av dyrkning og kultivering.

Noen av de viktigste av disse er hydroksytyrosol  (HT) og tyrosol.

Olivenoljens helseeffekter er knyttet til antioksidantene

Helseeffekter som er blitt koplet med de meget viktige antioksidantene i hydroksytyrosol er blant annet:

 • Hjertebeskyttende
 • Beskyttelse av hjernefunksjon og det sentrale nervesystem
 • Det er også vel kjent at hydroksytyrosol besitter gunstige effekter på leveren

Oleocanthal har lignende effekt som Ibux

Oleocanthal er en av de mest interessante polyfenoler i olivenolje som er årsaken til den litt bitre/brennende følelse i halsen ved inntak av olivenolje.

For vel 10 år siden ble det rapportert i tidsskriftet Nature at oleocanthal har tilsvarende helseeffekter som Ibux til å hemme dannelsen av betennelsesprodukter.

Effektiviteten av Oleocanthal til å redusere markører for leddgikt og påvirke vitale prosesser for utvikling av Alzheimer er også bekreftet.

Olivita inneholder kaldpresset oliveolje rik på antioksidanter

Omega-3 kosttilskuddet Olivita inneholder, i tillegg til omega-3 fra selolje, extra virgin olivenolje som er nøye utvalgt på grunn av sitt høye innhold av antioksidanter og spesielt antioksidanten oleocanthal.

Antioksidantene beskytter omega-3 fettsyrene fra å oksidere. Dermed beholdes omega-3 fettsyrenes helseeffekt, etter at seloljen er raffinert.

Synergien av omega-3 fettsyren DPA og antioksidantene fra extra virgin olivenoljen er det som gjør Olivita til et unikt kosttilskudd.

Produktet er det eneste kosttilskuddet som kombinerer selolje og extra virgin olivenolje, og er derfor patentert.

Les også: Selolje og olivenolje sammen. Hva er helseeffektene? • Gjelder valgfri 2 mnd. dose, fast levering hver 2 mnd. (3 enheter tilsvarer et gj.snittlig kundekonsum på 2 mnd.). Ordinært 528,- + kr. 65 i frakt, totalt kr. 593,-. Nå 264,- + kr. 65 i frakt, totalt kr. 329,-. Ingen bindingstid. Betal når varen er mottatt. Effekt kan kjennes etter alt fra 2 uker til 6 måneder.
 • Har du ikke e-post? Bestill via telefon 464 33 000 (man-fre 08.30-16.00)
 • NB: En variant tilsvarer 3 enheter som er en 2. mnd dose basert på et gjennomsnittlig forbruk.
 • Ved bestilling av vårt introduksjonstilbud på Olivita "2 mnd. dose, fast levering", vil du få tilsendt 3 enheter (som utgjør et gjennomsnittlig 2 måneders forbruk) til kr. 264,- + kr. 65,- i frakt. Totalt kr. 329,-. Normal pris er kr. 528,- + kr. 65,- i frakt. Totalt kr. 593,-

  Ved bruk av anbefalt dagsdose 15 ml varer 3 enheter flytende i 50 dager. 2 mnd. dosen er basert på et gjennomsnittlig kundekosum. Hvis ønskelig kan forsendelsene endres fra hver 8. uke til hver 6 uke. Ved bruk av 12,5 ml varer 3 enheter flytende i 60 dager.

  Abonnement kan sies opp fortløpende og oppsigelsen vil tre i kraft med øyeblikkelig virkning. Unntaket er når varer er sendt fra oss som leverandør, normalt inntil 10 virkedager før du skal motta neste levering. Du forplikter deg derfor til å motta og betale for denne leveransen.

  Som abonnement får du faste forsendelser hver 2 måned for kun kr. 296,5,- per måned (totalt kr. 593,-) – inkl. frakt.

  Abonnementet kan endres når du vil. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det.

  Du må være minst 18 år for å kunne foreta kjøp av varer med betaling av faktura.

  Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer som du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert.

  Originalkravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett. Dette er da en reklamasjon.

  Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per person. Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

  Du får den aller beste kundeservice!

  Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 464 33 000 alle hverdager mellom klokken 08.30 og 15.45. Du kan også sende en mail til post@olivita.com

  Olivita AS stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice via post@olivita.com

  Vi ønsker deg en trygg og sikker handel!

  Vennlig hilsen Olivita AS

 • Må avkrysses slik at vi vet at du er en ekte person.

“Allerede etter bare noen få måneder begynte jeg å kjenne bedringer, nå er leddsmertene helt borte. Kolesterolet mitt gikk også ned fra 7,8 til 5,7”

– Laila Bjørnæs (74) –

Anna Reiersen“Det tok et halvt år før Olivita ga skikkelig effekt, men nå er stivheten i kroppen ubetydelig. Jeg har også tatt ny røntgen av leddene og den viser at jeg er mye bedre”

– Anna Reiersen (87) –

Olivita omega-3 kosttilskudd

Olivita er et omega-3 kosttilskudd laget av omega-3 fra selolje, vitamin-D og antioksidanter fra kaldpresset olivenolje. Olivita er et norskpatentert produkt og et resultat av 20 års forskning med 9 kliniske studier på mer enn 1 200 personer.

Hjem Olivita omega-3 kosttilskudd