Gå til innhold
Artrose er en leddsykdom. Det er ulike årsaker til at artrose oppstår. Selolje og olivenolje kan reduserer artrosesmerter.

Hva er artrose og hva kan redusere artrosesmerter?

Hva er artrose og hva kan redusere artrosesmerter?

Artrose er en svært utbredt leddsykdom som rammer store deler av befolkningen vår. Artrose kan ramme flere deler av kroppen og er en smertefull sykdom å ha. Men hva er egentlig artrose? Og hva kan man gjøre for å lindre smertene?

Artrose, tidligere kalt slitasjegikt, er en revmatisk sykdom som påvirker leddene. Sykdommen oppstår når brusk som beskytter leddene slites bort og forårsaker symptomer som betennelse, smerter og stivhet. Funksjonen til brusken er å hjelpe leddene til å bevege seg jevnt og være en slags buffer for leddene. Når brusken slites bort vil bein eller knokler støte mot hverandre når du beveger deg, noe som ofte er veldig smertefullt. Artrose påvirker vanligvis hendene, føttene, ryggraden og store bærende ledd som hofter og knær.

Hvorfor får man artrose?

Nærmere halvparten av befolkningen vår får symptomer på artrose i løpet av livet og det er flere faktorer som gjør at så mange får denne sykdommen. Det har blitt gjort mye forskning rundt artrose og man har sett mange ulike faktorer som kan påvirke artrose.

●     Alder

●     Kjønn

●     Fedme

●     Skader

●     Yrker

●     Genetikk

Risikoen for å utvikle artrose øker med alderen, men man ser at mange også utvikler sykdommen i yngre alder. Man har også funnet ut at kvinner har økt risiko for å utvikle artrose, uten at det er konkludert med hva årsakene til dette er.

Tidligere skader, ulike type yrker og bevegelsesmønster er andre faktorer som kan påvirke utviklingen av artrose. Dersom man for eksempel har hatt en kneskade for mange år siden kan dette utvikle seg til artrose senere fordi brusken kan ha fått en slitasje. Repeterende og bestemte belastninger på et bestemt ledd over lang tid, for eksempel via forskjellige yrker, kan også føre til at artrose utvikles.

Det finnes mange mulige årsaker til leddsmerter og i en egen artikkel har manuellterapeut Andre Fagerborg gitt oss ytterligere innsikt i dette.

Trening for å lindre artrosesmerter

Det finnes i dag ingen medisin som kurerer artrose helt, men det er ting man kan gjøre for å lindre smertene. Fysisk aktivitet og trening anbefales for personer med artrose. Gjennom flere studier har fysisk aktivitet vist seg å ha god effekt for å lindre leddsmertene og det er flere former for aktivitet som kan være nyttig.

●     Styrketrening

●     Kondisjonstrening

●     Trening i vann

●     Gåturer

Det er viktig å velge riktig treningsform for deg, og gjerne med veiledning fra en fagperson. Et godt dosert treningsprogram som er tilpasset deg og ditt sykdomsbilde, vil kunne lindre smertene og gjøre hverdagen med artrose bedre. Les også: Dette bør du gjøre for å lindre leddsmertene dine.

Lindre artrosesmerter gjennom kosten

Det finnes blant annet ulike fettsyrer som har gitt god effekt hos pasienter med artrose. Omega-3 fettsyren DPA har i gjennom studier og erfaringer vist seg å ha egenskaper for å hemme inflammasjon (betennelse) i leddene og kroppen, og denne fettsyren finner man blant annet i selolje. Kaldpresset olivenolje, som blant annet inneholder en rekke polyfenoler, har også vist god effekt for smertelindring av leddsmerter.

Olivita har utviklet et kosttilskudd som inneholder både selolje og kaldpresset olivenolje. Disse kan hver for seg lindre leddsmerter, men ved å kombinere selolje og kaldpresset olivenolje vil denne effekten forsterkes. Årsaken er at seloljen har blodplatehemmende effekt og olivenoljen har betennelsesdempende effekt, som sammen gir en enda bedre smertedempende effekt mot artrose og leddsmerter.

Vil du prøve Olivita for lindring av dine artrosesmerter?

Vi har mange fornøyde kunder som gir oss tilbakemeldinger om svært god effekt av omega-3 kosttilskuddet Olivita. Vårt kosttilskudd har også mange andre helseeffekter, og inneholder blant annet antioksidanter og vitamin D.

Tilbud akkurat nå - Prøv Olivita til 1/2 pris • Gjelder valgfri 2 mnd. dose, fast levering hver 2 mnd. (3 enheter tilsvarer et gj.snittlig kundekonsum på 2 mnd.). Ordinært 528,- + kr. 65 i frakt, totalt kr. 593,-. Nå 264,- + kr. 65 i frakt, totalt kr. 329,-. Ingen bindingstid. Betal når varen er mottatt. Effekt kan kjennes etter alt fra 2 uker til 6 måneder.
 • Har du ikke e-post? Bestill via telefon 464 33 000 (man-fre 08.30-16.00)
 • NB: En variant tilsvarer 3 enheter som er en 2. mnd dose basert på et gjennomsnittlig forbruk.
 • Ved bestilling av vårt introduksjonstilbud på Olivita "2 mnd. dose, fast levering", vil du få tilsendt 3 enheter (som utgjør et gjennomsnittlig 2 måneders forbruk) til kr. 264,- + kr. 65,- i frakt. Totalt kr. 329,-. Normal pris er kr. 528,- + kr. 65,- i frakt. Totalt kr. 593,-

  Ved bruk av anbefalt dagsdose 15 ml varer 3 enheter flytende i 50 dager. 2 mnd. dosen er basert på et gjennomsnittlig kundekosum. Hvis ønskelig kan forsendelsene endres fra hver 8. uke til hver 6 uke. Ved bruk av 12,5 ml varer 3 enheter flytende i 60 dager.

  Abonnement kan sies opp fortløpende og oppsigelsen vil tre i kraft med øyeblikkelig virkning. Unntaket er når varer er sendt fra oss som leverandør, normalt inntil 10 virkedager før du skal motta neste levering. Du forplikter deg derfor til å motta og betale for denne leveransen.

  Som abonnement får du faste forsendelser hver 2 måned for kun kr. 296,5,- per måned (totalt kr. 593,-) – inkl. frakt.

  Abonnementet kan endres når du vil. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det.

  Du må være minst 18 år for å kunne foreta kjøp av varer med betaling av faktura.

  Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer som du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert.

  Originalkravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett. Dette er da en reklamasjon.

  Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per person. Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

  Du får den aller beste kundeservice!

  Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 464 33 000 alle hverdager mellom klokken 08.30 og 15.45. Du kan også sende en mail til post@olivita.com

  Olivita AS stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice via post@olivita.com

  Vi ønsker deg en trygg og sikker handel!

  Vennlig hilsen Olivita AS

 • Må avkrysses slik at vi vet at du er en ekte person.

«Allerede etter bare noen få måneder begynte jeg å kjenne bedringer, nå er leddsmertene helt borte. Kolesterolet mitt gikk også ned fra 7,8 til 5,7»

– Laila Bjørnæs (74) –

Anna Reiersen“Det tok et halvt år før Olivita ga skikkelig effekt, men nå er stivheten i kroppen ubetydelig. Jeg har også tatt ny røntgen av leddene og den viser at jeg er mye bedre”

– Anna Reiersen (87) –

Olivita omega-3 kosttilskudd

Olivita er et omega-3 kosttilskudd laget av omega-3 fra selolje, vitamin-D og antioksidanter fra kaldpresset olivenolje. Olivita er et norskpatentert produkt og et resultat av 20 års forskning med 9 kliniske studier på mer enn 1 200 personer.

Hjem Olivita omega-3 kosttilskudd