Gå til innhold

Dette bør du gjøre for å lindre leddsmertene dine

André Fagerborg – manuellterapeut og spesialist i idrettsfysioterapi – driver til daglig Klinikk 24 i Tromsø, og arbeider mye med folk og idrettsutøvere som opplever leddsmerter.

Hvilken egenbehandling kan lindre eller fjerne leddsmerter?

– Fysisk aktivitet og trening har vist seg og ha god effekt på å lindre leddsmerter og er godt dokumentert gjennom flere studier.

– Personer med leddsmerter som trener regelmessig er bedre i stand til å ha kontroll på leddsmertene, innleder Fagerborg.

– Generell trening ser ut til å ha en positiv effekt for leddbevegelsen og vil bidra til blant annet økt beintetthet, bedre funksjon og bedre livskvalitet, fortsetter han.

Hvilken behandling kan man motta for å lindre eller fjerne leddsmerter?

– Målet med all behandling av leddsmerter er å redusere eventuell inflammasjon og bevare leddfunksjonen.

– Som regel vil dette inkludere fysioterapi, tilrettelagt trening og fysisk aktivitet, samt medikamentell behandling om behov, svarer Fagerborg.

Fagerborg påpeker at kunnskap og informasjon også er alfa og omega.

– Noe av det viktigste man kan gjøre om man har langvarige leddsmerter er å få god undervisning omkring sykdommen og årsaken til smertene. Spesielt gjelder kanskje dette de som har lider av systemiske revmatiske sykdommer,  sier Fagerborg.

Slik bør behandlingen foregå for å lindre leddsmerter

– Behandlingen bør også bestå av optimal dosert og veiledet trening og aktivitet i hverdagen.

– Treningen kan med fordel justeres etter sykdomsforløpet da for eksempel revmatikere opplever vekselsvis perioder med høy sykdomsaktivitet og symptomfrie perioder, sier Fagerborg.

Tilbud akkurat nå - Prøv Olivita til 1/2 pris
Andre Fagerborg ved Klinikk 24 gir råd for hvordan man kan lindre leddsmerter. Trening, fysisk aktivitet og kosthold er sentrale råd.
Andre Fagerborg ved Klinikk 24 anbefaler fysisk aktivitet for å forebygge og lindre leddsmerter.

Les også: Derfor hjelper Olivita mot artrose og leddsmerter

Doserte treningsprogrammer

Han viser videre til dosert trening som suksessfaktor for å lindre leddsmerter.

– Fysioterapeuten kan bidra til å dempe symptomer og smerter gjennom manuell behandling i kombinasjon med aktiv trening.

– Man ser god effekt av dosert trening for personer som både har artrose og systemiske revmatiske sykdommer i leddene.

I en relativ ny systematisk oversiktsartikkel fant man ut at personer med hofteleddsartrose fikk betydelig mindre smerter og noe bedret funksjon ved å følge de treningsprogrammene som var dosert i henhold til anerkjente anbefalinger for trening sammenlignet med de treningsprogrammene som ikke fulgte slike anbefalinger, sier André Fagerborg.

Sammenhengen mellom leddsmerter og matinntak

– Når det kommer til kosthold sees der også en sammenheng mellom smertebilde og matinntak.

– Et godt kosthold kan bidra til å lindre symptomer, opprettholde en god ernæringsstatus og ikke minst lindre smertene og redusere faren for følgesykdommer.

– Sammenhengen mellom type kosthold og smerter sees fortrinnsvis hos personer med revmatiske betennelsessykdommer.

– Et dårlig sammensatt kosthold kan bidra til forverring eller økt risiko for sykdomsutbrudd (eksempel urinsyregikt).

– Når det kommer til artrose har kostholdet først og fremst noe å si med tanke på vekt da det er en klar sammenheng mellom overvekt og artrose.

– Samtidig har kostholdet mye å si for hvor mye energi man har i hverdagen som igjen kan settes i direkte sammenheng med overskudd til trening som vi vet har en positiv effekt på leddsmerter.

– Det eneste næringsstoffet som er påvist å ha direkte tilknytning og påvirkning på sykdomsaktivitet er omega-3, og da spesielt selolje, avslutter André Fagerborg.

Tilbud akkurat nå - Prøv Olivita til 1/2 pris

Webinar: Foredrag om hvorfor selolje og olivenolje er bra for leddsmerter, kolesterol og åreforkalkning. For mer informasjon og påmelding trykk her.

Tilbud akkurat nå - Prøv Olivita til 1/2 pris

Les også: Slik hjelper omega-3 kosttilskuddet Olivita mot artrose og leddsmerter
Les også: Derfor får du leddsmerter
Les også: Åshild ble kvitt leddsmertene • Gjelder valgfri 2 mnd. dose, fast levering hver 2 mnd. (3 enheter tilsvarer et gj.snittlig kundekonsum på 2 mnd.). Ordinært 528,- + kr. 65 i frakt, totalt kr. 593,-. Nå 264,- + kr. 65 i frakt, totalt kr. 329,-. Ingen bindingstid. Betal når varen er mottatt. Effekt kan kjennes etter alt fra 2 uker til 6 måneder.
 • Har du ikke e-post? Bestill via telefon 464 33 000 (man-fre 08.30-16.00)
 • NB: En variant tilsvarer 3 enheter som er en 2. mnd dose basert på et gjennomsnittlig forbruk.
 • Ved bestilling av vårt introduksjonstilbud på Olivita "2 mnd. dose, fast levering", vil du få tilsendt 3 enheter (som utgjør et gjennomsnittlig 2 måneders forbruk) til kr. 264,- + kr. 65,- i frakt. Totalt kr. 329,-. Normal pris er kr. 528,- + kr. 65,- i frakt. Totalt kr. 593,-

  Ved bruk av anbefalt dagsdose 15 ml varer 3 enheter flytende i 50 dager. 2 mnd. dosen er basert på et gjennomsnittlig kundekosum. Hvis ønskelig kan forsendelsene endres fra hver 8. uke til hver 6 uke. Ved bruk av 12,5 ml varer 3 enheter flytende i 60 dager.

  Abonnement kan sies opp fortløpende og oppsigelsen vil tre i kraft med øyeblikkelig virkning. Unntaket er når varer er sendt fra oss som leverandør, normalt inntil 10 virkedager før du skal motta neste levering. Du forplikter deg derfor til å motta og betale for denne leveransen.

  Som abonnement får du faste forsendelser hver 2 måned for kun kr. 296,5,- per måned (totalt kr. 593,-) – inkl. frakt.

  Abonnementet kan endres når du vil. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det.

  Du må være minst 18 år for å kunne foreta kjøp av varer med betaling av faktura.

  Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer som du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert.

  Originalkravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett. Dette er da en reklamasjon.

  Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per person. Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

  Du får den aller beste kundeservice!

  Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 464 33 000 alle hverdager mellom klokken 08.30 og 15.45. Du kan også sende en mail til post@olivita.com

  Olivita AS stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice via post@olivita.com

  Vi ønsker deg en trygg og sikker handel!

  Vennlig hilsen Olivita AS

 • Må avkrysses slik at vi vet at du er en ekte person.

«Allerede etter bare noen få måneder begynte jeg å kjenne bedringer»

– Laila Bjørnæs (74) –

Anna Reiersen“Det tok et halvt år før Olivita ga skikkelig effekt”

– Anna Reiersen (87) –

Olivita omega-3 kosttilskudd

Olivita er et omega-3 kosttilskudd laget av omega-3 fra selolje, vitamin-D og antioksidanter fra kaldpresset olivenolje. Olivita er et norskpatentert produkt.

Hjem Olivita omega-3 kosttilskudd