Gå til innhold
Kostholdstips for kolesterolet

6 kostholdstips for kolesterolet

Kostholdstips for kolesterolet # 1.

-La en større andel av maten være plantekost-

Avokado, nøtter, frø, grønnsaker, bær, urter, spirer og extra virgin olivenolje er mat for å redusere det «dårlige» LDL kolesterolet.

Planter har effektive antioksidanter som kan forhindre at det skapes en betennelsesreaksjon i blodåreveggen som skyldes oksidasjon av det dårlige LDL kolesterolet.

Kostholdstips for kolesterolet # 2.

-Spis mer fiber-

Fiber har gunstig effekt på fordøyelsen og kan medvirke til redusert LDL-kolesterol.

Matvarer som inneholder mye fiber er grønnsaker, bønner, linser og korn, spesielt havre og bygg.

Kostholdstips for kolesterolet # 3.

-Spist minst mulig bearbeidede matvarer.-

Råvarer gir både mer fiber og næring. Velg grovere mel og spelt istedenfor prosessert hvitt hvetemel. Fråts i byggryn, linser og quinoa.

Kostholdstips for kolesterolet # 4.

-Tenk to håndfull plantebasert mat per håndfull kjøtt på fatet-

Bytt ut bearbeidet kjøtt med kjøttvarer med lav kjøttandel uten uheldige tilsetninger.

Velg mer kjøtt fra beitedyr, som vilt.

Kostholdstips for kolesterolet # 5.

-Kutt ned på matvarer som inneholder raske karbohydrater-

Byggestein for kolesterolproduksjon i leveren er mettet fett.

I de siste årene er det blitt klart at karbohydrater (raskt sukker) som omdannes til mettet fett er opphav til det meste av det ugunstige LDL kolesterolet.

En studie fra 2015 viste at dødelighet av koronar sykdom ikke var i samsvar med inntaket av mettet fett fra kostholdet generelt, men derimot med mettet fett fra omdanningen dannet fra matinntak  av karbohydrater.

Kostholdstips for kolesterolet # 6.

-Ta tilskudd av høykvalitets omega-3

Velg gjerne 3 middager i uken med fisk og sjømat, men uansett vil det være gunstig å ta omega-3 kosttilskudd .

De anbefalingene ovenfor er ikke bare gunstig for reduksjon av kolesterol, men enda viktigere til å hindre oksidasjon av LDL-kolesterol inne i blodårene og derved motvirke utvikling av åreforkalkning. Dette siste er antagelig mer viktig enn å redusere på LDL-kolesterol.

En diett basert på forslagene ovenfor vil også ha en meget gunstig effekt på å redusere betennelsesreaksjoner (inflammasjonsreaksjoner) i kroppen og derved motvirke utvikling av mange sykdommer siden de fleste sykdommer er mediert via betennelsesreaksjoner (oksidativt stress).

Resultater i kliniske studier viser at omega-3 kosttilskuddet Olivita (laget av selolje og kaldpresset olivenolje og vitamin D) øker det gunstige HDL-kolesterolet. Dette bekreftes også av mange som har brukt Olivita og som har fått målt kolesterolverdiene.

Tilbud akkurat nå - Prøv Olivita til 1/2 pris

Selv om det gode kolesterolet (HDL) i seg selv ikke har noen betydning for utvikling av åreforkalkning, så er det gunstig at det er høyt siden det er en markør for at noe positivt skjer i kroppen.

Kostholdsendringer vil derfor ofte ikke bare gi reduksjon i LDL-kolesterol, men også økning i HDL-kolesterol.

Olivita øker det gode HDL kolestrolet vesentlig. Noen brukere rapporterer om at HDL-kolesterolet har blitt like høyt som LDL-kolesterolet etter bruk av Olivita, noe som er svært gunstig.

Olivita har også opplagt en gunstig effekt i blodkarveggen ved at den hindrer oksidasjon av kolesterol, noe som antagelig er en av dens aller viktigste effekter.

Les også: Dette bør du vite om kolesterol og statiner

* Det å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten har vist seg å senke/redusere kolesterolkonsentrasjonen i blodet. En høy kolesterolkonsentrasjon er en risikofaktor for utviklingen av koronar hjertesykdom. • Gjelder valgfri 2 mnd. dose, fast levering hver 2 mnd. (3 enheter tilsvarer et gj.snittlig kundekonsum på 2 mnd.). Ordinært 528,- + kr. 65 i frakt, totalt kr. 593,-. Nå 264,- + kr. 65 i frakt, totalt kr. 329,-. Ingen bindingstid. Betal når varen er mottatt. Effekt kan kjennes etter alt fra 2 uker til 6 måneder.
 • Har du ikke e-post? Bestill via telefon 464 33 000 (man-fre 08.30-16.00)
 • NB: En variant tilsvarer 3 enheter som er en 2. mnd dose basert på et gjennomsnittlig forbruk.
 • Ved bestilling av vårt introduksjonstilbud på Olivita "2 mnd. dose, fast levering", vil du få tilsendt 3 enheter (som utgjør et gjennomsnittlig 2 måneders forbruk) til kr. 264,- + kr. 65,- i frakt. Totalt kr. 329,-. Normal pris er kr. 528,- + kr. 65,- i frakt. Totalt kr. 593,-

  Ved bruk av anbefalt dagsdose 15 ml varer 3 enheter flytende i 50 dager. 2 mnd. dosen er basert på et gjennomsnittlig kundekosum. Hvis ønskelig kan forsendelsene endres fra hver 8. uke til hver 6 uke. Ved bruk av 12,5 ml varer 3 enheter flytende i 60 dager.

  Abonnement kan sies opp fortløpende og oppsigelsen vil tre i kraft med øyeblikkelig virkning. Unntaket er når varer er sendt fra oss som leverandør, normalt inntil 10 virkedager før du skal motta neste levering. Du forplikter deg derfor til å motta og betale for denne leveransen.

  Som abonnement får du faste forsendelser hver 2 måned for kun kr. 296,5,- per måned (totalt kr. 593,-) – inkl. frakt.

  Abonnementet kan endres når du vil. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det.

  Du må være minst 18 år for å kunne foreta kjøp av varer med betaling av faktura.

  Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer som du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert.

  Originalkravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett. Dette er da en reklamasjon.

  Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per person. Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

  Du får den aller beste kundeservice!

  Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 464 33 000 alle hverdager mellom klokken 08.30 og 15.45. Du kan også sende en mail til post@olivita.com

  Olivita AS stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice via post@olivita.com

  Vi ønsker deg en trygg og sikker handel!

  Vennlig hilsen Olivita AS

 • Må avkrysses slik at vi vet at du er en ekte person.

«Allerede etter bare noen få måneder begynte jeg å kjenne bedringer»

– Laila Bjørnæs (74) –

Anna Reiersen“Det tok et halvt år før Olivita ga skikkelig effekt”

– Anna Reiersen (87) –

Olivita omega-3 kosttilskudd

Olivita er et omega-3 kosttilskudd laget av omega-3 fra selolje, vitamin-D og antioksidanter fra kaldpresset olivenolje. Olivita er et norskpatentert produkt.

Hjem Olivita omega-3 kosttilskudd