Kostholdstips for kolesterolet

6 kostholdstips for å bedre kolesterolet

Les om 6 kostholdstips for kolesterolet.

Små kostholdsendringer kombinert med daglig inntak av omega-3 kosttilskuddet Olivita kan bedre kolesterolverdiene gjennom å senke det «dårlige» LDL kolesterolet og øke det «gode» HDL kolesterolet*

Først en forenklet forklaring av hva det «dårlige» og det «gode» kolesterolet er.

Hva er det «dårlige» LDL- og det «gode» HDL kolesterolet?

LDL og HDL er ikke dårlig og bra kolesterol, men dårlige og gode former for kolesteroltransport.

HDL er en bra transportform for kolesterol fordi det frakter kolesterol ut av åreforkalkede områder og deretter videre ut av kroppen.

LDL er en dårlig kolesteroltransportør fordi det pakker kolesterolet inn i blodåreveggene, hvor det til slutt kan dannes åreforkalkning. Ved forkalkning tetter blodåren seg, noe som kan lede til hjerteinfarkt.

Dette kan vi forhindre gjennom forebygging. I det følgende skal du få 6 kostholdstips for å bedre kolesterolet.

Les også: Hva er kolesterol

6 kostholdstips til kolesterolsenkende mat

Kostholdstips for kolesterolet # 1. La en større andel av maten være plantekost.

Avokado, nøtter, frø, grønnsaker, bær, urter, spirer og extra virgin olivenolje er mat for det gode HDL kolesterolet.

Planter har kraftige antioksidanter som kan forhindre at det skapes en betennelsesreaksjon i blodåreveggen når LDL kolesterolet fester seg i blodåreveggen.

Kostholdstips for kolesterolet # 2. Spis mer fiber.

Fiber trekker til seg og reduserer det dårlige LDL kolesterolet i tarmen.

Matvarer som inneholder mye fiber er grønnsaker, bønner, linser og korn, spesielt havre og bygg.

Kostholdstips for kolesterolet # 3. Spist minst mulig bearbeidede matvarer.

Råvarer gir både mer fiber og næring. Velg grovere mel og spelt istedenfor prosessert hvitt hvetemel. Velg brun ris istedenfor hvit ris. Fråts i byggryn, linser og quinoa.

Kostholdstips for kolesterolet # 4. Tenk 2 håndfull plantebasert mat per håndfull kjøtt på fatet.

Bytt ut bearbeidet kjøtt med kjøttvarer med lav kjøttandel uten uheldige tilsetninger.

Velg mer kjøtt fra beitedyr, som vilt og lam.

Kostholdstips for kolesterolet # 5. Kutt ned på matvarer som inneholder raske karbohydrater.

Byggestein for kolesterolproduksjon i leveren er mettet fett. I de siste årene er det blitt klart at karbohydrater (raskt sukker) som metaboliseres til mettet fett er opphav til det meste av det ugunstige kolesterolet.

En studie fra 2015 viste at det ved koronar sykdom ikke var samsvar mellom mettet fett fra kostholdet generelt, men derimot med mettet fett fra metabolismen av karbohydratene.

Kostholdstips for kolesterolet # 6. Ta tilskudd av høykvalitets omega-3

Velg gjerne 3 middager i uken med fisk og sjømat. Alternativt kan du ta omega-3 kosttilskudd.

Resultater i kliniske studier viser at omega-3 kosttilskuddet Olivita (laget av selolje og kaldpresset olivenolje og vitamin D) øker det gunstige HDL-kolesterolet. Dette bekreftes også av mange som har brukt Olivita og som har fått målt kolesterolverdiene.

Det er dokumentert at det gode kolestrolet (HDL) motvirker utviklingen av hjerte-karsykdom. Mye tyder på at dette kan være viktigere enn bare å fokusere på å ha lavt nivå av det dårlige LDL kolestrolet.

Olivita øker det gode HDL kolestrolet vesentlig. Noen brukere rapporterer om at HDL-kolesterolet har blitt like høyt som LDL-kolesterolet etter bruk av Olivita, noe som er svært gunstig.

Les også: Dette bør du vite om kolesterol og statiner

* Det å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten har vist seg å senke/redusere kolesterolkonsentrasjonen i blodet. En høy kolesterolkonsentrasjon er en risikofaktor for utviklingen av koronar hjertesykdom.

Kilder:

1. onlinelegen.no


 Tilbud akkurat nå

50 % på ditt første kjøp

Gjelder valgfritt 2 måneders abonnement

Hjem

«Etter jeg begynte å drikke Olivita hver morgen gikk kolesterolet ned fra 7,8 til 5,7 i løpet av noen måneder».

Laila Bjørnæs (74)

Laila Bjørnæs bruker Olivita for kolesterolet sitt

Olivita er et omega-3 kosttilskudd laget av omega-3 fra selolje,vitamin-D og antioksidanter fra kaldpresset olivenolje. Olivita er et norsk patentert produkt og er et resultat av 20 års forskning med 9 kliniske studier på mer enn 1 200 personer.

 • For å kjenne effekten av Olivita anbefales det å bruke oljen regelmessig i minimum 2 måneder. Prøv den i dag til 1/2 pris. Gjelder valgfritt 2 måneders abonnement.
 • Ved bestilling av vårt prøvetilbud på Olivita 2 mnd. abonnement, vil du få tilsendt 2 måneders forbruk (3 enheter) til kr. 249,- + kr. 45,- i frakt. Totalt kr. 294,-. Normal pris er kr. 498,- + kr. 45,- i frakt. Totalt kr. 543,-

  Abonnement kan sies opp fortløpende og oppsigelsen vil tre i kraft med øyeblikkelig virkning. Unntaket er når varer er sendt fra oss som leverandør, normalt inntil 10 virkedager før du skal motta neste levering. Du forplikter deg derfor til å motta og betale for denne leveransen.

  Som abonnement får du faste forsendelser hver 2 måned for kun kr. 271,5,- per måned (totalt kr. 543,-) – inkl. frakt.

  Abonnementet kan endres når du vil. Du kan selvfølgelig hoppe over, eller få en ekstra forsendelse hvis du ønsker det.

  Du må være minst 18 år for å kunne foreta kjøp av varer med betaling av faktura.

  Det er kun returrett på den første varen du mottar. De påfølgende varer i abonnementsavtalen er identiske med den første varen. Det er således ikke returrett på de varer som du mottar etter den første pakken. Ønsker du ikke lenger å motta varer i abonnementet må du avbestille innen angitt frist. Pakker som returneres til oss uten godkjennelse får ikke tilhørende faktura kreditert.
  Originalkravet blir stående selv om pakken sendes i retur. Hvis pakken er urettmessig sendt til deg, har du selvfølgelig returrett. Dette er da en reklamasjon.

  Introduksjonsprisen gjelder kun 1 gang per person. Kunder som bestiller på nytt etter å ha mottatt starttilbudet vil få en abonnementspakke til ordinær pris. Dette anses altså som en gjenåpning av abonnementet.

  Du får den aller beste kundeservice!
  Vår kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 464 33 000 alle hverdager mellom klokken 08.30 og 15.45. Du kan også sende en mail til post@olivita.com

  Olivita AS stiller seg ansvarlig for de personopplysninger vi besitter i vårt kunderegister. For å opprettholde kundekontakten, samt gi deg den beste servicen og unike og interessante tilbud, ønsker vi å lagre dine kundeopplysninger. Dersom du ikke ønsker å motta slike tilbud kan du ta kontakt med vår kundeservice via post@olivita.com

  Vi ønsker deg en trygg og sikker handel!

  Vennlig hilsen Olivita AS